A lagosi etnikai összetűzéseknek eddig 55 halálos áldozata van. Az áldozatok többségével bozótvágó kés vagy lőfegyver végzett. A halottak száma nagyobb is lehet, mert a mentőegységek nem tudtak minden helyszínt megközelíteni.
Nigéria fővárosában, Lagosban folytatódott az etnikumok közötti öldöklés. A vöröskereszt adatai szerint eddig 55 személy meghalt, több mint kétszázan pedig megsebesültek. A rendfenntartó erők megpróbálták szétválasztani az ellenségeskedőket, egyelőre nem tudni, milyen sikerrel.

A szombaton kitört villongások miatt több ezer ember menekült el otthonából Lagos sűrűn lakott Mushin és Adi Araba külső negyedeiből. A vöröskereszt szerint a sebesültek közül 57 embernek súlyos az állapota, legtöbbjüket bozótvágó késsel vagy lőfegyverrel sebesítették meg.

A vöröskereszt nigériai vezetője, Emmanuel Ijewere a RayPower helyi rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a halottak és a sebesültek száma sokkal több is lehet, hiszen alkalmazottaik nem tudnak eljutni minden körzetbe.

Több mint kétszáz házat gyújtottak fel, és ezernél több család volt kénytelen elhagyni otthonát. A vöröskereszt több mint ötszáz embert helyezett el egy laktanyában kialakított menedékhelyen.

Egyelőre nem tudni, mi váltotta ki a mostani zavargásokat.

A villongások a helyi lakosság többségét alkotó hausza és joruba népcsoport között törtek ki. A többségében muzulmán hauszák és a keresztény, illetve animista jorubák között régóta etnikai viszály dúl.

A hauszák Nigéria északi részén vannak többségben, a jorubák pedig a délnyugati országrész legfontosabb törzsét alkotják. A katonai diktatúra 1999-es bukása óta már számtalanszor törtek ki hasonló villongások a több mint tízmillió lakosú Lagosban.