Az Amerikai Gyerekgyógyászati Akadémia úgy foglalt állást, hogy a homoszexuális párok is biztosítani tudják a gyerekneveléshez szükséges feltételeket. Az akadémia támogatja azt is, hogy a melegek gyereket fogadhassanak örökbe.

Az új állásfoglalás támogatja, hogy abban az esetben, ha a homoszexuális pár egyik tagjának már van gyereke, akkor nevelhessék együtt a gyereket, és mindkettőjüknek egyforma szülői jogai legyenek. Az állásfoglalásból az is következik, hogy a testület hozzájárul ahhoz, hogy a homoszexuális párok örökbe fogadhassanak gyereket. Az Amerikai Gyerekgyógyászati Akadémia azzal indokolta a döntést, hogy nincs olyan információ, ami arra utalna, hogy a homoszexuális párok által nevelt gyerekek hátrányt szenvednének azokkal szemben, akiket heteroszexuálisok nevelnek.

A homoszexuális partnerek gyakran vesznek részt a gyerekek nevelésében, de szülői jogok nélkül még arra sem adhatnak engedélyt az orvosnak, hogy egy egyszerű injekciót beadjon a gyereknek- mondta egy amerikai gyerekorvos, aki támogatta az új irányelv elfogadását.

Az állásfoglalást támogatja az Amerikai Gyermek és Ifjúsági Pszichiátriai Társaság és az Amerikai Pszichológiai Társaság is-írja a CNN.

Az akadémia információi szerint 9 millió amerikai gyereknek homoszexuális az egyik szülője.