A Gázai övezetbe behatoló izraeli katonák három palesztin rendőrrel végeztek őrhelyükön, majd lerombolták a megfigyelőállást is. Tovább folytatva akciójukat Beit Hanun térségében is megöltek egy palesztint.

Megöltek három palesztin rendőrt szerda hajnalban a Gázai övezetbe behatolt izraeli katonák. Az incidens Deir al-Balahban történt, ahol a palesztin haditengerészeti rendőrség főhadiszállása van. A három áldozattal őrhelyükön végeztek az izraeliek, majd a megfigyelőállást is lerombolták.

Az izraeli alakulatok tovább folytatták akciójukat a Gázai övezetben, majd Beit Hanun térségében is megöltek szerdán egy palesztint. Az újabb támadásról palesztin biztonsági források számoltak be.

Közben az izraeli hadsereg is megerősítette, hogy a Gázai övezet északi részén a harckocsik által támogatott gyalogság folytatja akcióit. A katonai közlemény szerint a Hamasz egyik erősségének számító helységben a szélsőségesek újabb merényletekre készültek a térségben lévő zsidó telepek, valamint Erez körzete ellen.

A katonai közlemény ugyanakkor kiemeli, hogy Deir al-Balah és Beit Lahia térségéből visszavonultak a katonák. A két településen kijárási tilalmat vezettek be, és több személyt letartóztattak távozásuk előtt. Tűzharc robbant ki az izraeliek és a palesztinok között, de senki sem sebesült meg.

Az újabb palesztin áldozattal 1199-re emelkedett a 2000 szeptembere óta tartó erőszakhullám áldozatainak száma. A halottak között 919 palesztin és 256 izraeli volt.

Korábban:

Újabb izraeli behatolás palesztin területre

Könyvajánlat:

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet