Tizennyolc eunuch is indul jelöltként a választásokon India egyik legfontosabb államában, Utah Pradesben. Az eunuchokat általában nem becsülik meg az indiaiak, sokan csak egy szórakoztató tárgyat látnak bennük. A korrupcióról és más fontos kérdésekről vallott elveik azonban nagy tetszést aratnak.

Az eunuchok Indiában női ruhákat hordanak. Ha valahol gyermek születik, hívatlanul megjelennek és énekükkel, táncukkal áldják meg az új jövevényt. Amíg a háziak nem adnak nekik pénzt, ruhát vagy ételt ajándékba, el sem lehet őket kergetni.

Asha Devi eunuch például Gorakpur polgármestere. Ő is megjelent Uttar Pradesben társait segíteni. Mióta ugyanis polgármester, a többi eunuch felnéz rá. "Nekünk nincs családunk, akit etethetnénk. Nem azért vagyunk itt, hogy meggazdagodjunk. Ki akarjuk szolgálni a népünket, és ezért cserébe etetnek minket az emberek" - mondta, és szavait taps követte.

A 26 éves Ayaz több kilométert gyalogolt, hogy meghallgathassa az eunuchokat. "Ők az igazat mondják. A politikusokat csak az érdekli, hogy nyerjenek, utána nem törődnek velünk. Miért szavaznék hát rájuk?" - kérdezte a BBC tudósítójától.

Ahogy az indiaiak egyre jobban kiábrándulnak a politikusokból, egyre nagyobb politikai szerepet kapnak az eunuchok. Két évvel ezelőtt Sabnam Mausi volt az első eunuch, aki választásokon nyert, Madia Pradesben.