Biztonsági okból lezárták a nyilvánosság előtt az Egyesült Államok bécsi külképviseleteit, így csak a legfontosabb személyzet láthatta el munkáját.

Egy fenyegetés miatt biztonsági okokból lezárták szerdán az Egyesült Államok bécsi külképviseleteit a nyilvánosság előtt. Mint a washingtoni külügyminisztérium közölte, a bécsi nagykövetségre és a nemzetközi szervezeteknél működő bécsi amerikai képviseletekre egyaránt vonatkozó szerdai intézkedés értelmében csak a legfontosabb személyzet látta el teendőit.

Nem hivatalos közlésre alapozó jelentések szerint egy külső fenyegetés indokolta a biztonsági riadót. A fenyegetés jellegéről semmit sem közölt a névtelenül idézett amerikai tisztségviselő.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hétfőn figyelmeztetett, hogy az igen közeli jövőben terrortámadás veszélye fenyeget az Egyesült Államokban vagy a jemeni amerikai érdekeltségek ellen. Az FBI azonkívül fokozott éberségre szólított fel minden külföldön tartózkodó amerikai polgárt.

Az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője szerint az Ausztriában működő amerikai külképviseletek csütörtöktől várhatóan ismét a szokásos módon üzemelnek.

Korábban:

Az FBI riadókészültséget rendelt el