Egy amerikai kisváros temetőjének krematóriuma mögötti erdőben közel száz holttestet találtak. Valamennyiüket el kellett volna hamvasztania a temetkezési vállalatnak. Mivel azonban a hamvasztóberendezés évek óta nem működik, a temetkezési vállalkozó rendszeresen a közeli erdőbe szállította a holttesteket, a hozzátartozóknak pedig felszámította a hamvasztás és a temetés költségeit.

A holttesteket egy kutyáját sétáltató nő vette észre pénteken a Georgia állambeli Noble város közelében. A kutya ugyanis egy emberi koponyát kapart elő a földből. Később kiderült, hogy a kiserdő több mint száz holttestet rejt. A hatóságok most átfésülik a környéket, folyamatosan újabb és újabb tetemekre bukkannak - közölte a CBS amerikai hírtelevízió.

A hatóságok egyelőre a maradványok nagy részét nem tudják azonosítani, és a CBS-nak nyilatkozó orvosszakértő szerint a legtöbb esetben sohasem fog kiderülni, kinek a maradványait is találták meg. A tetemek nagy része ugyanis már két évtizedes és teljesen mumifikálódott.

Ennek tudható be, hogy bár közel száz tetemet találtak, ebből csak tizenháromnak sikerült megállapítani a személyazonosságát. A mumifikálódott maradványok mellett ugyanakkor találtak néhány napos holttesteket is, amelyeken még a ruha is épségben maradt.

A temetkezési vállalatot egyelőre csak ötrendbeli csalással vádolják, mivel ezekben az esetekben bizonyíthatóan felszámította a hozzátartozóknak a hamvasztás költségeit. Valószínűbb azonban, hogy hosszú évek óta a legtöbb esetben becsapták az elhunytak rokonait és jogtalanul számították fel a hamvasztás költségeit.