Újabb palesztin merényletek Izraelben

Ketten voltak azok a palesztin merénylők, akik hétfőn délután tüzet nyitottak egy kelet-jeruzsálemi buszmegállóban várakozókra. Mint az izraeli közszolgálati rádió és tv jelentette, az egyik fegyverest lelőtték, a másik azonban elmenekült. A merényletetet az "Al-Aksza mártírjainak Brigádjai" nevű palesztin fegyveres szervezet vállalta magára.

A két palesztin merénylő által elkövetett akcióban, amelyet Kelet-Jeruzsálem Neve Jakov zsidó negyedében hajtottak végre, tízen megsebesültek. Jeruzsálem rendőrfőnöke szerint három rendőr, akik tüzet nyitottak a merénylőkre, megsebesült. Az azonban nem derült ki egyelőre, hogy ők is benne voltak-e a tízben.

A rendőrfőnök elmondta továbbá, hogy a támadás helyszíne az izraeli hadsereg főparancsnokságának közelében, Dahija el-Barid palesztin falu mellett volt. A faluban kijárási tilalmat rendeltek el, és jelenleg katonák keresik a második fegyverest.

A jeruzsálemi merénylettel csaknem egy időben Ciszjordániában ugyancsak palesztin fegyveresek tüzet nyitottak egy izraeli gépkocsira Nokdim zsidó település közelében. Két izraeli férfit megöltek, és súlyosan megsebesítettek egy terhes nőt, aki a kórházba szállítás után császármetszéssel egészséges lánygyermeknek adott életet.

Az "Al-Aksza mártírjainak Brigádjai" nevű palesztin fegyveres szervezet vállalta hétfőn este a Kelet-Jeruzsálemben délután elkövetett merényletet.

A 2000 szeptemberében kezdődött palesztin intifada óta 1279-en vesztették életük, köztük 978 palesztin és 278 izraeli.