Izraeli légicsapások a gázai övezetben

Izraeli harci helikopterek csütörtök este palesztin biztonsági létesítményeket támadtak a Gázai övezet két palesztin menekülttáborában, a ciszjordániai Túl-Karm menekülttáborban három halálos áldozatot követelt az izraeli katonák akciója.

Palesztin források közlése szerint az izraeli helikopterek legalább két rakétát lőttek ki a Gázai övezet középső részén található Dzsabalija menekülttáborban a palesztin biztonsági erők épületeire. Kórházi források szerint a támadás következtében három személy megsebesült.

A Gázai övezet északi részén fekvő Bét-Hanun menekülttáborban pedig izraeli helikopterek két rakétát lőttek ki a palesztin rendőrség és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért radikális szervezet által használt épületre. E szervezet fegyveres szárnya, az Abu Ali Musztafa Brigádjai vállalta magára azt a palesztin öngyilkos merényletet, amelyet néhány órával korábban követtek el a ciszjordániai Ariel izraeli telepen.

A ciszjordániai Túl-Karm menekülttáborban három palesztin áldozata volt az izraeli akciónak, ezzel nyolcra emelkedett az övezetben hajnal óta a halálos áldozatainak száma.

Ciszjordánia északi részén, Náblusz térségében, Havara település közelében egy izraelit sebesítettek meg súlyosan.

Jeruzsálemben csütörtökön megakadályoztak egy robbantásos merényletet egy népszerű étteremben. A helyiségbe egy palesztin férfi akart belépni, de a vendégek észrevették, hogy hátizsákjából elektromos vezetékek lógnak ki: két vendég legyűrte a nyilvánvalóan merénylet elkövetésére készülő férfit, és a vezetékeket kitépve a robbanószerkezetet is hatástalanították, még mielőtt a tűzszerészek kiérkeztek volna. Az izraeli rendőrség őrizetbe vette a palesztin férfit.