Egyre több a fiatal öngyilkos Kínában

A fiatal felnőttek halálának leggyakrabban öngyilkosság az oka Kínában. Az össznépesség halálozását tekintve pedig az öt legfontosabb ok között áll az öngyilkosság. A fiatalok között egyre többen ölik meg magukat, közülük is elsősorban a nők és a falusiak.

Jelentősen nőtt az öngyilkosságok száma a fiatal kínaiak között - írja a BBC egy helyi felmérés eredményeire hivatkozva. A fiatal öngyilkosok között pedig lényegesen több a nő. A világ legtöbb országában pont ellentétes tendencia érvényesült, általában ugyanis a férfiak hajlamosabbak rá, hogy önkezükkel vessenek véget az életüknek. Kínában a legtöbb öngyilkos falusi. A kilencvenes évek végén évente körülbelül 300 ezren ölték meg magukat a 15-től 34 éves korig terjedő korosztályban.

Az öngyilkosokról készült jelentések adatai nem teljesen megbízhatóak, többek között azért, mert a falvakban történt öngyilkosságokat nem mindig jelentik a kórházaknak. Így is azt mutatták ki, hogy az országban az öt leggyakoribb halálok között van az öngyilkosság. A kínai egészségügyi minisztérium egyenesen öngyilkosság-ellenes programot indított.

Korábban:

Ki akarnak szabadulni a konyhából a kínai nők

Nem hiányzik a könyvespolcáról?

Ázsiai kultúrák