Corneliu Vadim Tudor, a szélsőségesen naconalista Nagy-Románia Párt elnöke szerint Romániának a NATO helyett Oroszországgal kellene üzletet kötnie. A szenátor felajánlaná Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy Románia lemond az észak-atlanti szövetségről, ha cserébe megkapja Besszarábiát. Tudor szerint így a csatlakozás 7 milliárd dolláros költsége is  megtakarítható lenne.  

Romániának nem a NATO után kell törnie magát, hanem Oroszországgal kell üzletet kötnie Besszarábiáról - idézte a szombati román sajtó Corneliu Vadim Tudor szenátort, a második legjelentősebb román párt elnökét.

A szélsőségesen nacionalista Nagy-Románia Párt elnöke úgy vélekedett, hogy a NATO rögeszméje már hisztériába csapott Romániában, miközben az észak-atlanti szövetség - szavai szerint - legfeljebb öt éven belül szét fog hullani.

Az orosz elnöknek kell üzletet ajánlani: Románia lemond a NATO-ról, ha cserébe megkapja Besszarábiát. Ezzel megtakarítja a csatlakozás 7 milliárd dollárra becsült költségeit is - fejtegette Tudor szenátor.

A PRM elnöke szerint azért is értelmetlenek a NATO érdekében tett erőfeszítések, mert Romániát amúgy sem kérik majd fel csatlakozásra. Az elutasítás oka nemcsak a román gazdaság és a hadsereg elmaradottsága, az általános korrupció lesz, hanem az is, hogy "az észak-atlanti szövetség nem fogadja be az orosz titkosszolgálat embereit".