Hét izraeli halt meg a libanoni határ közelében, amikor palesztin fegyveresek támadtak egy konvojra. A környéken jelenleg is folyik a harc - három palesztin támadót lelőttek. A területet lezárták, a határövezetet készültségbe helyezték, a lakosokat felszólítottak, hogy ne hagyják el otthonaikat.

Hét izraeli - köztük két nő - vesztette életét, amikor támadás ért egy izraeli konvojt a libanoni határ közelében. Az izraeli biztonsági erők azonnal viszonozták a palesztinok tüzét, akik gépfegyverekkel és gránátokkal támadták a konvojban haladó buszt és autókat. A környéken lévő banánligetben tűzharc alakult ki, három palesztin támadót lelőttek. A támadásnak több sérültje van - jelentette a Jerusalem Post.

A környéket a biztonsági erők a hadsereg helikoptereinek segítségével lezárták, a lövöldözés jelenleg is folyik. A támadás a 70-es főúton történt, Slomi városa és a Mecuba kibuc között, de a hadsereg szerint a negyven kilométerre délre fekvő  Kirjat Shmonát is veszély fenyegeti, ezért minden ott lakót arra kértek, hogy ne hagyja el otthonát. A várostól keletre fekvő határövezetet teljesen lezárták, és az ott állomásozó katonai egységeket magas készültségi fokozatba helyezték.

Az izraeli hadsereg kedden indult nagyszabású offenzívája során már közel 30 palesztin vesztette életét, több százat pedig fogságba ejtettek. A hadsereg szerint a hadműveleteket az amerikai békekövet - Anthony Zinni - megérkezéséig biztosan folytatják. Zinni várhatóan csütörtökön érkezik Izraelbe.

Ajánlat:

Kevesebben buszoznak, többen nyugtatóznak Izraelben

Korábban:

Száz izraeli tank nyomult be Rámalláhba

Nem hiányzik a könyvtárából?

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet

Martin Girbert: Izrael története