Öten meghaltak és negyvenöten megsebesültek vasárnap délelőtt Iszlamabadban, amikor a pakisztáni főváros diplomatanegyedében lévő protestáns templomban gránátokat dobtak az imádkozó hívők közé. Az áldozatok között van egy amerikai diplomata felesége és 17 éves lánya is. A terrorakció hátterében a Musarraf elnök Amerika-barát és terrorizmus-ellenes politikáját ellenző iszlám szélsőségesek állhatnak.

A robbanás idején legalább hatvan-hetven amerikai, brit és más nemzetiségű hívő tartózkodott az amerikai nagykövetség közelében lévő nemzetközi protestáns templomban - adta hírül a BBC. Szemtanúk beszámolója szerint a merénylő négy gránátot dobott a hívők közé - ezek közül kettő robbant fel -, majd a kaput becsapva kisétált az épületből.

A BBC tudósítója szerint egyelőre nem egyértelmű, hogy a diplomaták, vagy a helyi keresztények voltak-e a merénylet célpontjai, azt azonban nyilvánvalónak tartják, hogy a terrorakció hátterében a Musarraf elnök Amerika-barát és terrorizmus-ellenes politikáját ellenző iszlám szélsőségesek állnak.