Letartóztatások az izraeli merénylet után

Több fegyverest is letratóztattak az izraeli hadsereg egységei, akik szerda éjjel vonultak be a Jordán nyugati partján fekvő palesztin területekre. Őrizetbe vették a szerdai buszrobbantás elkövetőjének egyik feltételezett segítőjét is, aki a rendőrség szerint izraeli állampolgár.

Szerdán késő este az izraeli hadsereg egységei behatoltak a Jordán folyó nyugati partján lévő palesztinok ellenőrizte terület északi részébe, és letartóztattak több feltételezett palesztin fegyverest. A csapatok jelenleg is megszállva tartják a területet, kutatásukat a Tubas körzetre fókuszálták, ahonnan az a fegyveres is jöhetett, aki kedden megölte a hadsereg egyik tisztjét - jeléentette a Ha'aretz.

A katonák őrizetbe vettek egy Hamasz aktivistát, és még vagy húsz embert, köztük Jasszer Arafat palesztin vezető személyes testőrségének, a Force-17-nek egyik tagját is. A hadsereg szóvivője szerint az a terület, ahol letartóztatták a palesztinokat a terrorizmus gócpontjának tekinthető. A szóvivő hozzátette, hogy további öt embert vettek őrizetbe Hebrontól délre, és Ramallah közelében.

Az izraeli biztonsági erők a szerdai buszrobbantást elkövető öngyilkos merénylő egyik feltételezett segítőjét is elfogták, aki a rendőrség szerint izraeli állampolgár. Személyazonosságát azonban nem kívánták nyilvánosságra hozni. A merényletben hét ember vesztette életét, köztük négy izraeli katona.

Korábban:

Hét halott az izraeli buszrobbantásban

Nincs megállapodás a tűzszünetről Izraelben