Dick Cheney amerikai alelnök vasárnap este közölte: nem valószínű, hogy az Arab Liga közelgő bejrúti csúcstalálkozója előtt találkozik Jasszer Arafat palesztin vezetővel. Cheney közölte: az Egyesült Államok azt várta Arafattól, hogy közreműködjön az izraeli-palesztin tűzszünet létrehozásában.

Palesztin és izraeli biztonsági szakértők vasárnap is tárgyaltak a régióban tartózkodó különleges megbízott Anthony Zinni tábornokkal, de a megbeszélés eredménytelen volt. Az izraeli tárgyalók azt szerették volna elérni, hogy a palesztin fél adjon garanciákat arra, hogy a palesztin vezetés nagy erőfeszítéseket tesz a terror megfékezéséért- írja a CNN.

Dick Cheney amerikai alelnök vasárnap este közölte: nem valószínű, hogy az Arab Liga közelgő bejrúti csúcstalálkozója előtt találkozik Jasszer Arafat palesztin vezetővel. Cheney alelnök szerint Arafat nem tett elég erőfeszítést a tűzszünet létrehozásáért. Az alelnök, aki mostanában érkezett haza közel-keleti körútjáról, kijelentette, hogy csak akkor tér vissza a régióba, ha a palesztin vezető komolyan gondolja a tűzszüneti javaslatokat.

Korábban:

A szenátorok szerint Arafat nem teljesítette ígéreteit

Nem hiányzik a könyvtárából?

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet

Martin Gilber: Izrael története