Egy londoni székhelyű arab újság kapott egy e-mailt, melynek feladója állítólag Oszama bin Laden. A levél írója elismerését fejezi ki a tegnapi véres izraeli merényletért, és méltatja a szeptember 11-i terrortámadást is.

Egyelőre nem bizonyított, hogy az arab lapnak valóban bin Laden küldte-e az e-mailt, de ha igen, akkor ez az első bizonyíték arra, hogy a terrorista túlélte Afganisztán bombázását - írja a BBC.

Az Al-Kudsz Al-Arabi című lap főszerkesztője szerint, aki korábban már készített interjút bin Ladennel, az e-mail bin Ladentől származik, mert a nyelvezete ugyanolyan, mint azoké az üzeneteké, amelyek bin Ladentől származtak.

Az e-mail írója árulásnak nevezi Abdallah szaúd-arábiai trónörökös tervezetét a közel-keleti helyzet javítására. A javaslatról a kétnapos Arab Liga-csúcsértekezleten tárgyaltak. A javaslatban többek között szerepel, hogy az arab országok "normális kapcsolatokat" létesítsenek Izraellel, Izrael pedig vonuljon ki az 1967-ben megszállt területekről.

A főszerkesztője nem hozta nyilvánosságra az e-mail címet, ahonnan a levél érkezett, és azt sem árulta el, hogy milyen lépéseket tesznek annak érdekében, hogy kiderítsék, honnan jött a levél.

Korábban:

Békét ajánl Izraelnek az Arab Liga

Nem hiányzik a könyvespolcáról?

Martin Gilber: Izrael története