Harry herceg mirigylázas

Mirigylázat kapott a brit trónörökös kisebb fia. A lázzal és nyirokcsomó-duzzanattal járó betegség többnyire csók útján terjed, főleg serdülőkorban. A herceg betegsége ellenére elment Svájcba, ahol apjával, bátyjával és néhány barátjukkal közösen síelnek.

Pfeiffer-féle mirigylázban szenved a brit trónörökös kisebbik fia. A 17 éves herceget azonban nem zavarja betegsége abban, hogy részt vegyen apjával és bátyjával közös családi síelésen Svájcban. A betegségről szóló híreket a családhoz közeli források is megerősítették, azonban azt is közölték, hogy a herceget már megvizsgálta az orvosa, és ellátta tanácsokkal a betegséget illetően.

A fiúk több barátjukat is meghívták a síelésre, volt dadájuk öccse mellett velük van három barátjuk Etonból. A királyi társaság a Walsherhof hotelben szállt meg, nem messze Károly herceg egyik barátjának nyaralójától - írja a BBC.

A Pfeiffer-fée mirigyláz egy heveny vírusos fertőzés, kórokozója a herpeszvírusok családjába tartozik. A kór gyermekkorban a leggyakoribb, de a fejlett országokban a serdülőkorban és a fiatal felnőttek között fordul elő nagyobb számban. A vírus megtalálható a nyálban, többnyire csókolózás vagy köhögés útján terjed. A megbetegedett személynek a vére is fertőző.

Tünetei: gyengeség, borzongás, étvágytalanság, rossz közérzet, izomfájdalmak, jellegzetesen magas lázzal, duzzadt nyirokcsomókkal, máj- és lépnagyobbodással is járhat, esetenként viszkető bőrkiütések is jelentkezhetnek.

Ajánlat:

Mirigyláz - Mononucleosis Infectiosa

Korábban:

Rendőrségi vizsgálat indulhat Harry herceg ellen

Nem hiányzik a könyvtárából?

Ingrid Seward: A királynő és Diana