Öngyilkos merénylet Jeruzsálemben

Legalább három áldozata van a péntek reggeli öngyilkos merényletnek. A jeruzsálemi szupermarketban történt robbantásért az Al.-Aksza Mártírjai nevű szervezet vállalta a felelősséget, akik azt is közölték, hogy a merénylő egy 16 éves palesztin lány volt. A merényletnek több mint húsz sérültje van, kettejük állapota súlyos.

Legalább három ember meghalt, és 22 megsérült, amikor öngyilkos merényletet követtek el egy jeruzsálemi szupermarketban. A rendőrség szerint a merényletben ketten vettek részt, egyikük egy palesztin nő volt. A sérültek között két ember állapota súlyos - írja a Haaretz.

A rendőrök három holttestet találtak a helyszínen, azt jelenleg is vizsgálják, hogy az öngyilkois merénylőn kívül az egyik vajon izraeli-e, vagy az elkövető segítője volt.

A robbanásért a Jasszer Arafat vezette Fatah mozgalomhoz kapcsolódó Al-Aksza Mártírjainak Brigádja nevű szervezet vállalta a felelősséget. A szervezet közölte, hogy a merénylő egy 16 éves palesztin lány volt, a Dehejsa menekülttáborból. A rendőrség szerint az épületben van még legalább egy fel nem robbant aknavetőlövedék is.

Korábban:

Tűzharc Arafat hivatali központjában