Jasszer Arafat palesztin elnök péntek este közölte a CNN hírtévével, hogy teljes ostrom alatt áll, és az izraeli csapatok lerombolták mind a hét, rámalláhi irodája körüli épületet, majd lecsapta a telefonkagylót, mert a riporternő, Christiane Amanpour kihozta a sodrából.   

Amanpour azt kérdezte Arafattól, hogy keménységet fog-e mutatni a palesztin szélsőségesekkel szemben. Pontosabban a kérdés az amerikai külügyminiszter nyilatkozatára irányult, amelyben Colin Powell felszólította az Arafatot az Izrael elleni palesztin merényletekkel szembeni kemény fellépésre, ezekben látva a jelenlegi válság okát.

Arafat kijött a sodrából, rendre utasította a meghökkent Amanpourt, figyelmeztetve őt, hogy Jasszer Arafat tábornokkal beszél. Ezután számon kérte az újságírónő szakmai tisztességét, rámutatva: éppen arról interjúvolja őt, hogy miért áll teljes ostrom alatt. - Ezekkel a kérdésekkel maga elfedi az izraeli megszállás terrorcselekményeit és az izraeli bűnöket. Legyen igazságos - kiabálta Arafat magán kívül az AFP szerint. - Ne essen ebbe a hibába. Köszönöm. Viszontlátásra - mondta még, majd lecsapta a kagylót.

Az interjúban Arafat előzőleg elmondta, hogy az irodájának otthont adó rámalláhi komplexum nyolc épülete közül hetet az izraeli katonák leromboltak. - Mindenféle amerikai fegyvert bevetnek ellenünk, F-16-os vadászgépeket, Merkava harckocsikat, aknagránátokat, bombákat, tüzérséget - jelezte.

Arafat voltaképpen már akkor megneheztelt, amikor Amanpour azt kérdezte tőle, hogy mit gondol, meg akarják-e ölni az izraeliek, vagy sem? - Mit gondol maga arról, hogy 24 órája egyfolytában bombáznak bennünket? Ez talán véletlen? - kérdezett vissza. - A megszállók valódi terrorizmusáról van szó - toldotta meg Arafat, részrehajlással vádolva az amerikai kormányt és a nyugati tömegtájékoztató eszközöket a közel-keleti konfliktus ügyében.