Katonai körzetté nyilvánították Ramallahot

Izrael katonai övezetnek nyilvánította a ciszjordániai Ramallahot, és távozásra szólította fel az újságírókat. Békeaktivisták egy csoportja behatolt Jasszer Arafat irodájába és közölte, hogy a palesztin vezetővel marad. A város központjában egy szűk utcában hátlövést kapott egy amerikai újságíró.

Az izraeli hadsereg katonailag zárt területnek nyilvánította a ciszjordániai Ramallah térségét. Felszólította az újságírókat, hogy hagyják el a palesztin autonómia területén lévő várost. Ramallah központjában egy amerikai újságíró megsebesült. Anthony Shadid, a Boston Globe riportere vállövést kapott egy szűk utcában - közölték szemtanúk az AFP-vel.

Nyugati békeaktivisták vasárnap az izraeli katonák figyelmeztető lövései ellenére benyomultak Jasszer Arafat rámalláhi irodájába. A negyven fős csoport egyik tagja közölte, hogy a palesztin vezetővel maradnak.

A ciszjordániai Kobarban az izraeli katonák vasárnap letartóztattak hatvan fiatal palesztint - közölték szemtanúk a francia hírügynökséggel. A jelentés szerint a falut izraeli páncélozott járművek és harckocsik szállták meg és házról házra haladva átkutatták a települést.

Kobar Marvan Barguti palesztin aktivista szülőfaluja. Bargutit az izraeliek a palesztin felkelés egyik fő szervezőjének tartják, ő a Tanzim nevű palesztin fegyveres csoport vezetője.