Megemlékezések a brit anyakirálynő tiszteletére

Országszerte félárbocra eresztették a zászlókat Nagy-Britanniában a szombaton elhunyt Erzsébet anyakirálynő tiszteletére, a katonai támaszpontokon díszlövések dördültek el. A koporsót kedden viszik Windsorból Londonba.

Nagy-Britannia-szerte folytatódnak hétfőn a gyászrendezvények a szombaton, 101 éves korában elhunyt Erzsébet anyakirálynő emlékére. A szigetország és Gibraltár több katonai támaszpontján díszlövések dördültek el, félárbocra eresztették a zászlókat, a sporteseményeken egy perces néma csenddel emlékeznek az anyakirálynőre, a játékosok pedig fekete karszalagot viselnek.

A városokban emlékkönyveket nyitottak, amelyeket az elmúlt két nap alatt már több ezren írtak alá. A londoni Szent Pál katedrálisban négy órán keresztül halkan szóltak a harangok, erre Winston Churchill halála óta nem volt példa - írja a BBC. Vasárnap este II. Erzsébet brit királynő és a királyi család a Windsori Királyi Kápolnában imádkoztak. A koporsót kedden szállítják Londonba, ahol április 9-én temetik el Erzsébet anyakirálynőt.

Korábban:

Meghalt a brit anyakirályné

Ajánlat:

A brit királyi család hivatalos honlapja

Nem hiányzik a könyvespolcáról?

Angol királyok és királynők