Fegyveres túszejtők szöktek Ukrajnába

Három országon keresztül kergetett a rendőrség egy rablóbandát kedd estétől szerda estéig. A bankrablók lopott gépkocsin több mint ezer kilométert tettek meg Németország, Lengyelország és Ukrajna útjain, mígnem az ukrán hatóságok el tudták őket fogni. A kocsiban két túszt is magukkal vittek.

Három ország hatóságait is ki tudták játszani egy fegyveres rablóbanda tagjai, akiket kedd este óta üldöztek a rendőrök. A rablók a pénz átadására akarták kényszeríteni egy németországi bank vezetőjét, és egy női alkalmazottat is megfenyegettek. A rendőrség érkezésekor vele és egy másik női alkalmazottal elmenekültek.

A menekülők az üldözés első szakaszában oda-vissza száguldoztak a Berlin melletti autópályákon, nyomukban a rendőrökkel. A hatóság emberei már azt gondolták, hogy a bűnözők kifáradtak a menekülésben, ám a túszejtők folytatták útjukat, és szerda hajnalban átkeltek a lengyel határon.

A riadóztatott lengyel rendőrök helikopterekkel és 20 rendőrautóval tovább kergették az ezüstszínű lopott Seat gépkocsin menekülő szökevényeket. Az egyik túsz hajnalban meg tudott szökni, amikor a rablók szerda reggel a lengyelországi Lublinnál leálltak tankolni. Végül az autóval eljutottak Ukrajnába. Fél nap alatt a bűnözők több mint ezer kilométert tettek meg, mígnem szerda este az ukrán hatóságok elfogták őket. Az emberrablók Ukrajnában szabadon engedték a másik nőt is.