Folytatódnak a harcok a dzseníni palesztin menekülttáborban, ahol számos halottja van mindkét oldalon a hosszú órák óta tartó támadásoknak. Kedden 13 izraeli katona halt meg egy robbanásban. Colin Powell kedden megerősítette, hogy találkozni kíván Jasszer Arafat palesztin elnökkel.

Egyre hevesebb összecsapások dúlnak a ciszjordániai Dzsenínben. Az izraeli katonai rádió hírei szerint tucatnyi palesztin fegyveres - legtöbbjük az iszlám Dzsihád embere - ellenáll a dzseníni menekülttáborban az izraeli hadsereg egységeinek. Az izraeli katonák mind a földről, mind a levegőből támadják a palesztinokat.

A rádió jelentése szerint kedden délután egy robbanásban 13 izraeli katona vesztette életét. A robbanás egy épületben következett be, amelyben lőszereket halmoztak fel. A palesztin menekülttábor elleni támadásnak számos áldozata van mindkét oldalon. Ben Eliezer védelmi miniszter állítólag a helyszín közelében tartózkodik, és figyelemmel kíséri az eseményeket. A környéken több olyan épület van, amelyekben nagyobb mennyiségű lőszert tárolnak, és amelyek bármely pillanatban levegőbe röpülhetnek.

Közben a Kairóban tárgyaló Colin Powell amerikai külügyminiszter sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy találkozik Jasszer Arafat palesztin elnökkel. "Fontos üzenetet hozok mind neki, mind Saron miniszterelnöknek" - mondta Powell Kairóban. Az amerikai politikust Washington küldte a térségbe hétfőn, hogy megoldást keressen a Közel-Keleten elszabadult indulatok megfékezésére. Powell több arab vezetővel tárgyal a héten. "Bush elnök már korábban is bejelentette, hogy amint életbe lép a várva várt tűzszünet, Amerika kész azonnal megfigyelőket küldeni a térségbe" - mondta.

Korábban:

Száznál több áldozat Dzsenínben