Belehalt sérüléseibe a volt szerb belügyminiszter

Vlajko Sztojiljkovic belehalt csütörtök este szerzett sérülésibe. A volt szerb belügyminiszter azután lőtte fejbe magát, hogy a jugoszláv parlament alsóháza elfogadta a hágai Nemzetközi Törvényszékkel való együttműködésről szóló törvényt.

Meghalt Vlajko Sztojiljkovic volt szerb belügyminiszter, aki csütörtök este lőtte fejbe magát - jelenti a CNN. A háborús bűnök elkövetésével vádolt ex-miniszter a jugoszláv szövetségi parlament előtt fordította maga ellen fegyverét, miután a jugoszláv parlament alsóháza elfogadta a hágai Nemzetközi Törvényszékkel való együttműködésről szóló törvényt. Ez alapján Stojiljkovicot az elsők között adhatták volna ki Hágának. A 65 éves Sztojiljkovic búcsúlevelében közölte, hogy haláláért felelősnek tartja többek között Zoran Djindjic szerb kormányfőt és Vojislav Kostunica jugoszláv államfőt.

A volt szerb belügyminiszter után öngyilkos lett Miodrag Kovac, a jugoszláv kormány egészség-, munka- és szociálisügyi minisztere is. Kovac holttestére egy madridi szállodában bukkant rá pénteken a spanyol rendőrség.

Korábban:

Öngyilkos lett a jugoszláv munkaügyi miniszter is

Nem hiányzik a könyvtárából?

Volt egyszer egy Jugoszlávia