Németországban őrizetbe vették a férfit, aki gyaníthatóan kapcsolatban áll a Dzserba szigeten elkövetett robbantás tettesével. A német hatóságok szerint a tunéziai robbanás nem baleset, hanem merénylet volt. Az elhárítás szerint a merénylők az akció előtt felhívta a Németországban tartózkodó cinkosát.

Letartóztatták kedden a férfit, aki állítólag kapcsolatban áll a tunéziai robbantás elkövetőjével. A német szövetségi ügyészség szerint Duisburg közelében vették őrizetbe a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) emberei.

A német főügyész korábban bejelentette: nyomozást rendelt el a robbanás hátterének kivizsgálására. Kay Nehm szerint egyre több jel utal arra, hogy a helyi hatóságok állításával ellentétben nem baleset, hanem merénylet történt a turistaparadicsomnak számító sziget zsinagógája közelében.

A Stern magazin csütörtökön megjelenő számában azt írja: a robbantás feltételezett elkövetője pár perccel az akció előtt mobiltelefonon felhívta Németországban tartózkodó társát. A német elhárítás lehallgatta a beszélgetést, ennek alapján indult akció a németországi cinkos kézre kerítésére, amely kedden délelőtt végül sikerrel járt.

A német hatóságok szerint az elfogott személy kapcsolatban áll az al-Kaida terrorcsoporttal.

A dzserbai La Ghriba zsinagóga elleni robbantás eddig 16 emberéletet követelt, az áldozatok között tíz német turista is van. A sebesülteket a múlt hét végén németországi kórházakba szállították. A mintegy két tucatnyi sérült közül nyolcnak kritikus az állapota.

Korábban:

Robbanás egy tunéziai zsinagóga közelében