Tapasztalt pilóta vezette a Pipert

A Milánóban csütörtök délután bekövetkezett szerencsétlenség okát még nem tudják pontosan a szakemberek, de kizárják annak a lehetőségét, hogy merénylet történt volna. A kis gépet tapasztalt pilóta irányította, a látási viszonyok kitűnőek voltak.

A gép pilótája, az olasz és svájci állampolgárságú Mino Fasulo 75 éves volt, a jelentések szerint tapasztalt szakember hírében állt. 1967 óta irányított repülőket. A Commander 112TC típusú egymotoros gépet amerikában gyártották. 1976 óta több száz darab készült belőle. A hét méter hosszú  repülő óránként 315 kilométeres sebességgel tud repülni.

A baleset okát a becsapódás után néhány órával még nem sikerült tisztázni. Repülési szakemberek azért gondoltak rögtön merényletre, mert a repülőgép az előírásokat figyelmen kívül hagyva megmagyarázhatatlanul alacsonyan szállt lakott terület fölött.

A város légterében kitűnőek voltak a látási viszonyok. A gép folyamatosan összeköttetésben volt a repülőtéri irányítókkal, akik a későbbiekben elmondták, hogy segélykérő jelzések érkeztek hozzájuk - jelentette a RAI televízió.

Nem zárható ki, hogy a pilóta rosszul lett, egy másik feltevés szerint pedig a gépben nem volt elegendő üzemanyag - mondta a tévében egy repülési szakértő.