Japán turisták a Születés templománál

Útikönyvébe mélyedve, a romokon keresztül gyalogolt az ostromgyűrűbe zárt betlehemi Születés temploma felé két japán turista. A fiatalok - mint később kiderült - nem tudtak a harcokról, mert már hónapok óta utaztak, és nem jutottak el hozzájuk a hírek.

Két turista véletlenül bekerült a harcok közepébe, miután útikönyvükbe belemélyedve keresték Jézus születésének helyét. A japán pár igencsak meglepődött, amikor megtalálták a betlehemi Születés templomát, amelyet 17 napja erődként védenek az izraeli katonák elől menekülő palesztinok.

A palesztin lakosok nem hittek a szemüknek, amikor látták a két japán fiatalt, ahogy látszólag megfeledkezve a háború jeleiről, a romokon keresztül a Születés temploma felé gyalogolnak. Végül újságírók mentették meg a figyelmetlen fiatalokat. A turisták elmondták, hogy már hat hónapja úton vannak, és nem néztek tévét, nem olvastak újságot, így nem tudtak a harcokról.

Az 1600 éves templom környékét korábban ellepték a turisták és az utcai árusok, de több mint két hete kihaltak az utcák - emlékeztet a BBC. Mintegy 200 palesztin fegyveres, közel harminc szerzetes, illetve apáca és ismeretlen számú polgári személy tartózkodik a templomban, amelyet ostromzár alatt tart az izraeli hadsereg. A bent lévők közül többen súlyosan megsebesültek néhány napja, amikor tűzpárbaj robbant ki az izraeli katonák és a palesztinok között.

Korábban:

Lövöldözés a betlehemi Születés templománál