Rekord heroinfogás Dániában

A dán rendőrség - történetének egyik legnagyobb kábítószerfogását végrehajtva - 16,3 kilogramm heroint foglalt le Koppenhágában és gyanúsítottként őrizetbe vett egy, a délszláv térségből származó férfit.

Mint a dán rendőrség kábítószer-ellenes csoportja hétfőn közölte, a heroint még a múlt pénteken szerelők találták meg, miközben egy automata mosógépekkel felszerelt önkiszolgáló mosoda berendezéseit javították. A gyanús, barna port tartalmazó csomagok láttán értesítették a rendőrséget, amely a mosodának a volt Jugoszláviából származó egyik takarítójára gyanakodott, ezért házkutatást rendelt el két másik olyan mosodában is, ahol a férfi dolgozott. A rendőrség összesen 16,3 kilogramm heroint foglalt le, amelynek piaci értéke mintegy 21 millió dán korona (2,8 millió euró). A gyanúsítottat a vizsgálat befejeztéig, 27 napra előzetes letartóztatásba helyezték.

Ez volt az egyik legnagyobb kábítószerfogás a dán rendőrség történetében. Összehasonlításul: a dán "kábítószerkommandó" tavaly egész évben mintegy 20 kilogramm heroint foglalt le.