Tizennyolc halott az erfurti iskolában

Tizennégy tanár, két diák, és egy rendőr vesztette életét egy németországi középiskolában, amikor péntek délelőtt váratlanul lövöldözni kezdett egy férfi. Többen súlyosan megsebesültek. A rendőrség különleges egységei körülvették az épületet, és igyekeztek megfékezni az ámokfutót. Az akcióban meghalt a támadó is, aki az iskola egykori növendéke volt.

Tizennyolcan meghaltak egy németországi iskolában, amikor pénteken egy fegyveres férfi rontott be az épületbe, és lövöldözni kezdett. Az erfurti Gutenberg gimnáziumban történt esetről a helyi rádió számolt be. A rendőrség különleges egységei a helyszínre érkeztek, és igyekeztek megfékezni az ámokfutót, aki elbarikádozta magát az egyik osztályteremben.

Az erfurti rendőrfőnök, Manfred Grube szerint tizennyolc halálos áldozata van a lövöldözésnek, meghalt tizennégy tanár, két diák és egy rendőr. A rendőrség számos sebesültről számolt be. Az akcióban életét vesztette a 19 éves támadó is, az iskola egykori tanulója, akit nemrég tanácsoltak el. Az épületben, ahol vizsgák folytak, 750 diák volt. Közülük sokan osztálytermekbe zárkóztak a lövések hallatán, többen sms-eket küldtek.

Csupán két hónapja a mostanihoz kísértetiesen hasonló eset fordult elő Németország déli részén, ahol egy helyi iskola volt diákja lövöldözött, és megölt, valamint megsebesített több embert.