Történelemtanára fékezte meg az erfurti ámokfutót

Az egyik tanár akadályozta meg, hogy tovább lövöldözzön az a fiú, aki pénteken egy erfurti iskolában tizenhét embert lőtt agyon, majd öngyilkos lett. A tanár néhány szót váltott a fiúval a folyosón, majd sikerült bezárnia őt egy terembe. Az ámokfutó az iskola egykori tanulója volt, osztálytársai szerint kedves, rendes ember volt.

A német rendőrség jelentése szerint egy történelemtanár akadályozta meg a további mészárlást a németországi Erfurt egyik iskolájában, ahol pénteken tizenhét emberrel, majd magával is végzett egy fegyveres fiatalember. A tizenkilenc éves Robert Steinhaeuse a Gutenberg középiskola egykori diákja volt.

Szombaton a rendőrség pontosabb tájékoztatást tudott adni a történtekről. A vérfürdő akkor ért véget, amikor egy történelemtanár meg tudta közelíteni az ámokfutót anélkül, hogy az lőtt volna. A tanár néhány szót váltott a fiúval, aki ezután berohant egy osztályterembe. A tanár kívülről rázárta az ajtót, megakadályozva ezzel a további lövöldözést - mondta a rendőrség szóvivője.

A volt osztálytársak úgy emlékeznek, hogy Steinhaeuse vidám, a szabályokat mindig betartó fiú volt. Sosem drogozott, és arra sem emlékeznek, hogy komolyabb összetűzései lettek volna a tanárokkal. Amit tett, valószínűleg bosszúból tette - mondta a rendőrségi szóvivő. Azokra a tanárokra haragudott, akik kicsapták őt az iskolából.

A fiúnak volt fegyverviselési engedélye, és két sportlővő klubnak is tagja volt. A lakásán nagyobb mennyiségű lőszert talált a rendőrség. Száz százalékosan még nem zárják ki, hogy a diákok közül valaki segített a fiúnak az iskolai lövöldözés során.

Az eset mélyen megrendítette a németeket, a lapok címlapon foglalkoznak a történtekkel. A fiú családtagjai mellé pszichiátereket rendeltek. A Gutenberg középiskolában hétfőn folytatódik a tanítás - jelentették be.

Korábban:

Tizennyolc halott az erfurti iskolában