Bejelentették Musarraf győzelmét

Az iszlámábádi kormány kihirdette a keddi népszavazás előzetes eredményét. A legtöbb választó állítólag arra szavazott, hogy a jelenlegi Musarraf elnök további öt évig vezethesse az országot. Az ellenzék azonban szabálytalanságokról és csalásokról beszél.

Musarraf tábornok további öt évig maradhat Pakisztán elnöke. A kedden tartott népszavazáson a választók nagy többsége erre szavazott - jelentette a BBC. Pervez Musarraf jelenlegi elnök 1999-ben puccsal került hatalomra az ázsiai országban.

Az iszlámábádi kormány arról tájékoztatta az újságírókat szerdán, hogy a szavazáson a lakosságnak körülbelül 50 százaléka vett részt. Ellenőriztek közel 37 millió szavazócédulát, és ezek alapján a voksolók 98 százaléka szívesen látná Musarrafot továbbra is az elnöki székben.

Szabálytalanságokról, sőt választási csalásokról számolt viszont be több ellenzéki csoport, ellenzéki és független megfigyelő. Ez utóbbiak azt állítják, hogy az urnákhoz járulók nem is voltak annyian, mint azt a hivatalos közleményekben állítják.

Korábban:

Nyerésre áll Musarraf