Kevés esély van a brit sziámi ikrek szétválasztására

A Londonban hétfőn született brit sziámi ikreket egyelőre nem választják még szét az orvosok. Kevés esélyét látják ugyanis annak, hogy sikeresen el tudnák végezni most a beavatkozást. Az ikrek a hasuknál vannak összenőve, közös a szívük és a májuk. Ha azonban nem választják szét őket, pár hónapon belül mindketten meghalnak.

A sziámi ikrek szétválasztásán dolgozó londoni kórház professzora, Lewis Spitz szerint gyakorlatilag lehetetlen a szív körüli teljes véredényt pontosan szétválasztani, majd megfelelően ellátni. A jelenlegi információk szerint a babák szíve műtét után még egy kicsit is nehezen bírna életben tartani.

A hasonló állapotú sziámi ikrek eddig még nem maradtak sokáig életben, Natasának és Courtneynak sem jósolnak túl sok esélyt az orvosok. A terhesség korábbi szakaszában még komoly esélyt láttak a szétválasztásra az orvosok, később azonban kiderült, komolyabb problémával állnak szembe, mint gondolták. Akkor is úgy látták azonban, hogy a gyengébb Courtney feláldozásával Natasa, akinek a testében van a szív nagyobbik része, megmenthető.

A sziámi ikrek szülei teljesen megbíznak az orvosokban, és bíznak a döntésükben. Az orvosoknak azonban hamarosan meg kell hozniuk döntésüket, mivel az ikreknek a legújabb hírek szerint légzési problémáik adódtak - írta a BBC.