Musarraf elsöprő győzelmet aratott

A pakisztáni választási bizottság bejelentette, hogy több mint negyvenmillió ember szavazott arra kedden, hogy a jelenlegi elnök további öt évig hivatalában maradhasson. Az ellene szavazók száma nem érte el az egymilliót. Az ellenzék szerint erőszakoskodtak a szavazókkal, és volt aki többször voksolt.

Pakisztánban a választási bizottság tagjai közölték, hogy Pervez Musarraf elnök elsöprő győzelmet aratott a keddi népszavazáson. A szavazóknak arról kellett dönteniük, hogy a tábornok hivatalban maradhat-e további öt évre. A hivatalos adatok szerint több mint 42 millióan szavaztak arra, hogy Musarraf hatalmon maradjon. Az ellene szavazók száma nem érte el az egymilliót - írja a BBC pakisztáni hivatalos forrásokra hivatkozva.

Több ellenzéki párt szerint alkotmányellenes a népszavazás. A hivatalos eredmények közzététele előtt nem sokkal a pakisztáni Emberi Jogi Bizottság közölte, hogy súlyosan megsértették a választás tisztaságát. A bizottság szerint a szabálytalanságok túlszárnyalták minden félelmüket. A választókkal erőszakoskodtak, illetve volt, aki többször szavazott Nyomást gyakoroltak továbbá az állami alkalmazottakra, hogy támogassák a jelenlegi elnököt.

Korábban:

Bejelentették Musarraf győzelmét