Kis híján repülőbaleset érte a belga miniszterelnököt Pristinában. A koszovói belga békefenntartókat meglátogató Guy Verhofstadtot szállító repülőgép meghibásodott. A gép egyik hajtóműve felszállás közben felmondta a szolgálatot, azonban még sikerült a kifutón megállítani, és senki nem sérült meg.

Hajtóműhiba miatt vészhelyzetbe került Guy Verhofstadt belga miniszterelnök repülőgépe kedd este a pristinai repülőtéren. Az Airbus jobboldali hajtóművében két robbanás történt, miközben a gép felszálláshoz készülődött, a balesetet azonban sikerült elkerülni. Guy Verhofstadt kormányfőt, valamint a kíséretében tartózkodó André Flahaut belga védelmi minisztert szerda reggel egy másik repülőgéppel szállították Brüsszelbe.

Verhofstadt és védelmi minisztere a Koszovóban szolgáló belga békefenntartóknál járt szemleúton. Hazatérésukkor a belga hadsereg kötelékébe tartozó utasszállító gép már megkezdte a gyorsítást a felszállópályán, amikor két robbanás történt a jobb oldali hajtóműben. A személyzetnek még a betonszalag vége előtt sikerült megállítania a gépet, az utasokat pedig evakuálták.

A belga hírügynökség szerint egy éven belül másodszor történt veszélyes incidens a belga légierőhöz tartozó, magas rangú vezetők szállítására használt Airbusokkal. Tavaly júliusban szintén rendkívüli esemény történt a Nyolcak genovai csúcstalálkozójára induló küldöttség gépével. Az Airbus - amelynek fedélzetén akkor az Európai Unió soros elnöki tisztét éppen betöltő belga miniszterelnökön kívül ott ült Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke is - közvetlenül a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre a brüsszeli Zaventem repülőtér ilyen esetekre kijelölt leszállópályáján.