Kitiltották a fiatalokat a kávézókból Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábiában a vallási rendőrség megtiltotta, hogy 18 évnél fiatalabbak kávézókba járjanak. A vallási rendőrség szerint helytelen, hogy a kávézók dohányzásra, sőt vízipipázásra csábítják a fiatalokat.

Szaúd-Arábiában a vallási rendőrség megtiltotta, hogy a 18 éven aluliak vendéglátó-ipari helyiségeket látogassanak, mert ez a hatóság szerint károsan hat erkölcseikre, ráadásul dohányzásra bátoríthatja őket. Az arab országban tilos bárminemű szeszes ital és drog fogyasztása, és a nagyhatalmú vallási rendőrség ügyel az erkölcsökre is. A négyezer fős hatósági különítmény a falvakban az embereket a mecsetek rendszeres látogatására sürgeti, az asszonyokat pedig arra, hogy jól fátyolozzák le magukat.

Az al-Dzsazíra napilap vasárnapi jelentése szerint a rendőrség razziákat fog tartani a kávéházakban és más intézményekben annak érdekében, hogy a rendeletet betartassa, illetve betartását ellenőrizze. Külön utasították a vendéglátó-ipari helyiségek üzemeltetőit arra, hogy ne engedjék vízipipázni a 18 évnél fiatalabbakat - ennek a szokásnak sok ezren hódolnak nap mint nap Szaúd-Arábiában.