Izrael palesztin területekre hatolt be

Az izraeli hadsereg szerdán 200 méter mélyen behatolt a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah településre, és lerombolt három épületet. A katonai akció öt órán át tartott. Ugyanakkor harckocsik hatoltak be Hebron városába is.

Palesztin biztonsági források szerint négy harckocsi és egy földgyalu hatolt be a palesztin önkormányzat alatt álló, Egyiptommal határos településre, ahol a katonák módszeresen végigkutatták a lakóházakat. Mint az AFP utalt rá, izraeli katonák kedd reggel is behatoltak Rafahba: az akkor kitört összetűzésben két palesztin könnyebben megsebesült.

Izraeli harckocsik hatoltak be szerdán a Ciszjordánia déli részén fekvő Hebron városába: az akciót kísérő tűzpárbajban egy palesztin férfi súlyosan megsebesült. Az AFP palesztin kórházi forrásokra hivatkozó jelentése szerint a 34 éves férfit a mellkasán találta el egy golyó. Az izraeli harckocsik és katonák több száz méter mélyen hatoltak be Hebron palesztin övezetébe, majd rövid idő múlva elhagyták a várost. A ciszjordániai település 80 százaléka palesztin ellenőrzés alatt áll. A fennmaradó területen mintegy 500 zsidó telepes él, épségükre az izraeli hadsereg felügyel.