Kómában egy magyar tanár Olaszországban

Súlyosan megsérült egy magyar professzor az észak-olaszországi San Daniele del Friuliban pénteken. Honti Lászlót két autós megpróbálta kirabolni, majd az autójukba kapaszkodó professzort egy kilométeren keresztül vonszolták magukkal.

Kómában fekszik Honti László egyetemi tanár az udinei kórházban - adta hírül az ANSA olasz hírügynökség szombaton. A hatvanéves Honti László az Udinei Egyetem finnugor tanszékén tanít filológiát, és a közeli San Daniele del Friuliban lakik.

A professzort pénteken támadták meg lakóhelyén, aminet egy boltból kijött. A városközpontban egy autóból kiugró férfi elvette a tanár táskáját, aki erre a támadók autója elé ugrott, azok azonban nem fékeztek.

Honti az ablaktörlőbe kapaszkodott, így hurcolták magukkal a kisváros utcáin keresztül, rengeteg ember szeme láttára. A professzor akkor sérült meg, amikor végül leesett a kocsiról, és egy kerítésbe ütötte a fejét.

A jelentések szerint életveszélyes állapotban szállították kórházba, de szombatra állapota stabilizálódott. A rendőrség a szemtanúk segítségével megtalálta az autót, de nem annak tulajdonosai követték el a bűncselekményt. A két rabló után nyomozás folyik.