Megtalálták Pearl holttestét

Feltehetően Daniel Pearl pakisztánban meggyilkolt amerikai újsígró holttestére bukkant Karacsi egyik külvárosában a pakisztáni rendőrség. Pearl maradványainak megtalálását az amerikai hatóságok is bejelentették, jóllehet a végső azonosítási vizsgálat még hátravan.

Daniel Pearl, az elrabolt újságíró
Amerikai hivatalos források szerint a pakisztáni rendőrség megtalálta Daniel Pearl amerikai újságíró holttestét, igaz a holttest végső azonosítása még hátravan. . A rendőrök Karacsi egyik külvárosában egy udvaron eltemetve bukkantak rá az év elején elrabolt, majd meggyilkolt újságíró holttestére - jelentette a CNN. A maradványok megtalálási helye mellett egy egyszobás kunyhó van, elrablói a hatóságok szerit feltehetően itt tartották fogva Pearlt.

A pakisztáni rendőrök három, az emberrablási üggyel kapcsolatban csütörtökön letartóztatott személy vallomása alapján találták meg a holttestet. Pearlt, aki a Wall Street Journal munkatársa volt 2002 elején rabolták el, szabadon engedésért cserébe a Guantanamóba szállított pakisztáni foglyok elengedését követelték.

Korábban:

Elhalasztották Pearl állítólagos elrablójának perét