USA: terrortámadás várható Törökországban

Napokon belül terrortámadás várható törökországi civil légiközlekedési célpontok ellen - közölte az USA külügyminisztériuma. Azt, hogy kik tervezik az akciót, és az erről szóló figyelmeztetést mire alapozzák, nem tudatta a hivatal. Tájékoztatásuk szerint a török kormány megtett minden szükséges óvintézkedést.

Az amerikai külügyminisztérium nem megerősített töredékes információk alapján bejelentette, hogy az elkövetkezendő napokban terrortámadás várható Törökországban, feltehetően a civil légi közlekedés ellen. Az amerikaiak szerint a török kormány már megtette a szükséges óvintézkedéseket.

A hivatal amerikai állampolgároknak szóló figyelmeztetése május 22-ig érvényes. A bejelentés csak annyit tartalmaz, hogy ismeretlen terroristák akciója várható, de sem azt nem tudatja, hogy miféle információra alapozzák ezt, vagy hogy melyik csoport tervezi a támadást - írja a CNN.

Az egyik hivatalnok szerint az ügyet a "legmagasabb szinten" is figyelemmel kísérik. A tisztviselő hozzátette: figyelmeztető üzenetet küldtek minden olyan amerikainak, akiről tudják hogy Törökországban tartózkodik. Ugyanakkor azt nem tanácsolták az amerikaiaknak, hogy ne repüljenek a közel-keleti országba.

Ajánlat:

Merényletek készültek amerikai erőművek ellen