Arafat palesztin elnök választásokat, és a Palesztin Hatóság átszervezését ígérte. A választások megszervezéséhez hat hónapra van szükség - mondta a palesztin tájékoztatási miniszter.

A Palesztin Hatóságnak hat hónapra van szüksége a választások megszervezéséhez - jelentette ki vasárnap Jászir Abed Rabbo palesztin tájékoztatási miniszter.

Jasszer Arafat palesztin elnök a napokban választásokat és a Palesztin Hatóság átszervezését ígérte, hogy lecsillapítsa a kormányzaton belüli korrupció miatt egyre növekvő elégedetlenséget.

A palesztin miniszter újságíróknak elmondta, hogy a választási bizottság néhány nappal ezelőtt megkezdte a felkészülést a választásokhoz. Megjegyezte azonban, hogy a választási kampány lehetetlen olyan körülmények között, amikor minden egyes település között ellenőrző pontok vannak, és a jelöltek nem közlekedhetnek szabadon egyik helységből a másikba.

Izraeli részről többször hangoztatták, hogy Ciszjordániában a terrorcselekmények megakadályozása érdekében kell fenntartani a szigorú biztonsági intézkedéseket.

A Palesztin Hatóság elítélte a vasárnap délután Netánjában végrehajtott öngyilkos merényletet.