Újabb támadás indiai katonák ellen

Indiai források szerint négy hindu katonát meggyilkoltak, másik tizet pedig megsebesítettek azok az iszlám fegyveresek, akik vasárnap egy indiai katonai táborra támadtak Kasmírban. Eközben a két atomhatalom határán - nehéztüzérség bevetésével - tovább lövik egymást a felek, az elmérgesedett kapcsolatok miatt, szombaton az indiai kormány kiutasította az országból a pakisztáni nagykövetet.

Egy támadót sikerült az indiai rendőröknek lelőniük, a többi támadót még keresik azt követően, hogy vasárnap reggel Kasmír India által felügyelt részén muszlim fegyveresek géppisztolyokkal és kézigránátokkal felszerelkezve, megtámadtak egy indiai kiképzőtábort. A támadásban - indiai források szerint - négy hindu katona meghalt, másik tíz pedig megsebesült. A támadással a Laskar-i-Taiba nevű pániszlám fegyveres csoportot vádolják.

Az eset öt nappal azután történt, hogy egy másik katonai tábor elleni támadás során legkevesebb harmincan meghaltak. A két szomszédos atomhatalom elmérgesedett viszonyára jellemző, hogy tegnap Pakisztán indiai nagykövetét kiutasították az országból.

Korábban:

India kiutasította a pakisztáni nagykövetet