Az Egyesült Államokban, Oklahoma állam területén található 40-es autópálya Arkansas folyó feletti hídjának ütközött egy uszály. Az ütközés miatt a híd több mint 100 méteres szakasza összeomlott, az éppen a hídon áthaladó kilenc személygépkocsi és hét vontató teherautó a folyóba zuhant. Minimum öten megsérültek, a tévétársaságok két halottról tudósítanak.

A híd vasárnap, magyar idő szerint délután fél háromkor omlott össze. A legközelebbi település, Webbers Fall a mentési munkálatok központja. A város polgármestere szerint nem tudni mi történt pontosan, szerinte balesetről van szó. A hatóságok kihallgatták az uszály kapitányát, ám a kihallgatás eredményét eddig nem hozták nyilvánosságra.

A balesetnek legalább két halálos áldozata van, minimum öten megsérültek. Egyelőre nem tudni, hogy hányan rekedtek gépkocsijukban, a híd összeomlásakor. Az Oklahoma News Channel 8 szerint 6-11 ember ragadt a víz alatt.

A mentést nehezíti a viharos időjárás, a búvárok ennek ellenére már a folyóban vannak. A 40-es államközi autópálya kelet-nyugati főútvonalként szolgál, Oklahoma és Arkansas államok között. A hídon naponta több ezer gépjármű halad át - közölte CNN-nel az oklahomai autópálya-rendőrség egyik munkatársa.