A montenegrói külügyminisztérium csütörtökön teljes tájékoztatást kért az olasz hatóságoktól a Milo Djukanovic montenegrói elnök ellen indított vizsgálatról. Olaszországban nagymérvű cigarettacsempészettel hozták összefüggésbe a montenegrói elnököt.

Milo Djukanovic  montenegrói elnök
Milo Djukanovic
Olaszországban nyomozást indítottak Djukanovic ellen azzal a gyanúval, hogy a montenegrói elnök védelmet nyújtott cigarettacsempészeknek, és maga is hasznot húzott a dohányáru illegális kereskedelméből. A külügyi közlemény szerint a montenegrói hatóságoknak pontosan, részletekbe menően kell tudniuk, mivel gyanúsítják Olaszországban az elnököt, hogy az olasz nyomozati szervekkel vállvetve fényt derítsenek az ügyre.

- Podgoricát meglepte a montenegrói elnök ellen indított vizsgálat. Egyes olasz intézmények, médiák és személyek korábban hasonló módszerekkel folytattak hadjáratot a montenegrói demokratikus intézmények ellen - áll a külügyi közleményben. - Montenegró azt várta, hogy olasz részről új hangnemre váltanak a kétoldalú kapcsolatokban, s kedvező viszony alakul ki a két fél között.

Podgorica kész kölcsönös tiszteleten, megértésen és bizalmon alapuló együttműködést kialakítani Rómával, de úgy látszik, hogy Olaszországban ez nincs mindenkinek az ínyére - olvasható a közleményben.

Korábban:

Országimázsrontásért perel négy horvát újságírót Montenegró

Maffiakapcsolatokkal vádolják a montenegrói elnököt és a szerb miniszterelnököt