A Gambino-család néven ismert bűnszövetkezet összesen 17 feltételezett tagját tartóztatták le New Yorkban - közölte kedden a rendőrség. A letartóztatottak között van Peter Gotti, a börtönben ülő, "Teflon Don"-ként emlegetett John Gotti fivére.

A hatóságok feltételezése szerint "ügyvezetőként" Peter Gotti vezette a Gambino szindikátust azóta, hogy unokaöccse, ifjabb John A. Gotti, valamint több más Gambino-főnök rács mögé került. A letartóztatottakat különböző maffia-bűncselekményekkel - így zsarolással, pénzmosással, hamis tanúzásra való rábírással - gyanúsítják.

Az illetékes brooklyni bíróságra beadott papírok szerint az egyik gyanúsított, Julius Nasso például a filmipar egyik jelentős személyiségéből 150 ezer dollárt akart kivasalni minden egyes olyan film után, amelynek a létrehozásában az érintett személyiség közreműködött.

A filmes személyiséget nem nevezték meg a nyilvánosság előtt, de köztudott, hogy Nasso korábban üzleti partnere volt Steven Seagal filmsztárnak, és jelenleg polgári per folyik közöttük: Nasso 60 millió dollárt követel Seagaltól állítólagos szerződésszegés miatt.