Rugovát ismét pártelnökké választották

A legnagyobb koszovói albán párt, a Koszovói Demokratikus Szövetség újra elnökévé választotta Ibrahim Rugovát, aki már 12 éve a párt első embere.

Továbbra is Ibrahim Rugova marad a legnagyobb koszovói albán párt élén. Erről a Koszovói Demokratikus Szövetség (KDSZ) közgyűlése döntött, ahol egyhangúlag támogatták Koszovó elnökét. Rugova, már 12 éve a KDSZ első embere.

A jövőről szólva Rugova elmondta, nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a tartomány gazdasági fejlődésére, a privatizációs folyamatokra, a koszovói intézmények megszilárdítására, valamint az etnikai közösségek beilleszkedésére. A kongresszus javasolta, hogy június 12-ét, a nemzetközi erők Koszovóba való bevonulásának napját tegyék meg Koszovó nemzeti ünnepévé.

A B92 tudósítójának jelentése szerint a közgyűlésen a KDSZ tagjai mellett megjelentek a többi koszovói albán párt vezetői, továbbá a Koszovóban működő nemzetközi intézmények képviselői is. Rugova, az összejövetelen elmondott beszédében hangsúlyozta, pártja továbbra is "a koszovói politikai erők fő mozgatója marad, ezt bizonyították a helyhatósági és általános választások is".

Nem hiányzik a könyvtárából?

Koszovó: egy válság anatómiája