Marjanovic cáfolja a svájci bankszámlát

Mirko Marjanovic, a milosevici rendszer utolsó szerbiai kormányfője ismét cáfolta vasárnap, hogy 1,25 millió frank van egy svájci bankban vezetett számláján. Bozidar Djelic szerbiai pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a svájci hatóságok csaknem kilencmillió frankot találtak Slobodan Milosevic volt jugoszláv államfő egykori kilenc munkatársának svájci bankszámláin.

A szerbiai pénzügyminiszter szerint Mirko Marjanovicnak 1,25 svájci frankja van az UBS bank chiassói fiókjában, noha a minap az ellenkezőjét állította. A pénzügyminiszter közölte, hogy a volt kormányfő a BASS elnevezésű, vegyipari termékeket forgalmazó vállalat képviselőjeként nyitott számlát a pénzintézetben. "Függetlenül attól, hogy Djelic nyilatkozatában a svájci hatóságok vizsgálatára hivatkozik, biztosítom a nyilvánosságot arról, hogy ezek az adatok hamisak, és a lejáratásomra irányulnak" - állítja Marjanovic a Betának vasárnap eljutatott irásos nyilatkozatában.

Marjanovic közli, hogy az elmúlt 12 évben nem járt Svájcban, és nem volt kapcsolatban a BASS vállalattal sem. "Nem volt számlám sem az UBS banknál, sem más svájci pénzintézetnél" - írja Marjanovic, aki hajlandó szerbiai vagy svájci bíróság előtt is bizonyítani igazát. A volt kormányfő rámutat arra, hogy ellene nem folyik semmilyen büntetőjogi eljárás, pedig a svájci törvények értelmében ez lenne a legelső feltétele annak, hogy nemzetközi jogsegély alapján - feloldva a banktitkot - adatokat szolgáltassanak állítólagos bankbetétjéről.

Korábban:

Svájc Milosevic közeli bankszámlákról számolt be Belgrádnak