Túszejtés egy román fogdában

Romániában két veszélyes elítélt túszokat ejtett, hogy megszökjenek a börtönből, ám a kommandósoknak sikerült meghiusítaniuk a tervet. Az egyik rab belehalt sérüléseibe.

A román rendőrség kommandósai hiusították meg, hogy két életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt bűnöző megszökjön a Nemat megyei rendőrség fogdájából. A bűnözők szombat éjjel ejtették túszaikat fogságba, amikor őreik éppen átkísérték őket a rabkórházba, ahová a rabok akartak menni.

A 23 és a 24 éves férfi késekkel támadt örzőikre, és túszul ejtették őket. A túszmentő akció során az egyik elítélt olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítás közben meghalt. A másik elítélt karcolásokkal megúszta az esetet, a két túsz különböző sérüléseket szenvedett.

A rendőrök szerint a két rab semmiféle tárgyalásra nem volt hajlandó, túszaikat felhasználva próbáltak megszökni, ezért adtak a hatóságok parancsot a különleges alakulat bevetésére.

A két elítélt egy veszélyes bűnözőcsoport tagja volt, amelyet egy 25 éves nő vezetett. A nőt még ma sem sikerült elkapniuk a rendőröknek, egyes feltételezések szerint Magyarországon telepedett le.