Újabb letartóztatás a radioaktív bomba ügyében

Őrizetbe vettek az Egyesült Államokban egy férfit, aki kapcsolatban állt Jodé Padillával. Padilla a hatóságok szerint radioaktív anyagokkal szennyezett bombát akart felrobbantani. Az FBI arra számít, hogy a most letartóztatott 40 éves muzulmán férfi további információkkal szolgálhat az ügyben.

Az FBI ügynökei újabb férfit tartóztattak le, a rádioaktív bomba ügyében. A dél-floridai muzulmán aktivistát csütörtökön vették őrizetbe egy éjszakai közúti ellenőrzés során. Adham Amin Hasszun az FBI szerint kapcsolatban állt José Padillával, akit amiatt vettek őrizetbe, hogy rádióaktív anyagokkal szennyezett bombát (úgynevezett piszkos bombát) akart felrobbantani az Egyesült Államokban. Az FBI lejárt vízuma miatt indított eljárást a most elfogott férfi ellen.

Hasszun és Padilla ugyanabba a mecsetbe járt Fort Lauderdale-ben, és az FBI tudomása szerint az 1990-es években baráti kapcsolatot ápoltak egymással. Az, hogy mit tudhatott Padilla terveiről a most elfogott férfi, jövő heti meghallgatásán derülhet ki.

A nyomozók szerint Hasszun egy időben a Benevolence Nemzetközi Alapítvány (Benevolence International Foundation) tagja volt. Az alapítványt azzal gyanúsítják, hogy anyagi támogatást nyújtott az Al-Kaidának, Oszama bin Laden terrorszervezetének - jelentette a CNN.

Korábban:

Sugárszennyezett zónával öl a piszkos bomba

Radioaktív bombával akart támadni az al-Kaida