Az izraeli hadsereg alakulatai kedd éjszaka ismét teljes egészében megszállták az észak-ciszjordániai Dzsenín várost és annak menekülttáborát.

Palesztin biztonsági források közlése szerint az izraeli gyalogsági egységeket több tucat páncélozott csapatszállító jármű és harckocsi kísérte a harci helikopterekkel is támogatott akcióban. Minden jel arra mutat, hogy az izraeli csapatok hosszabb időre maradnak ott a városban.

Az izraeli hadsereg az AFP érdeklődésére csak annyit közölt, hogy Dzsenínben katonai művelet van folyamatban. Röviddel a bevonulás megkezdése előtt ért véget az izraeli biztonsági kabinet ülése, amelyen döntés született arról, hogy Izrael hamarosan katonai akciók sorozatát indítja meg válaszul a 19 izraeli életét kioltó, kedd reggeli jeruzsálemi merényletre. Az AP összesítése szerint a palesztin lázadás kirobbanásának kezdete, azaz a 2000 szeptembere óta eltelt huszonegy hónapban összesen hetven palesztin öngyilkos merénylet történt. Ezek következtében összesen 243 izraeli állampolgár vesztette életét.