Újabb pokolgép robbant Spanyolországban

Három ember sérült meg amikor felrobbant egy gépkocsiba rejtett pokolgép péntek este az északkelet-spanyolországi Zaragoza városban. Ezzel összesen 9 sérültje van az eddigi három pokolgépes merényletnek.

A pokolgéppel felszerelt autó az El Corte Ingles áruházláncolat zaragozai bevásárlóközpontjának parkolójában állt, és este negyed 11-kor lépett működésbe. Az EFE jelentése szerint egy ismeretlen telefonáló, aki azt állította, hogy a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár szervezet nevében beszél, negyedórával a robbanás előtt figyelmeztette a hatóságokat a készülő merényletre.

A zaragozaival együtt már háromra emelkedett az országban pénteken végrehajtott merényletek száma. Reggel a dél-spanyolországi Costa del Sol egyik üdülőhelyén, a Malaga városától mintegy húsz kilométerre fekvő Fuengirolában robbant gépkocsiba rejtett pokolgép, és ennek következtében öt külföldi turista és egy spanyol állampolgár sebesült meg.

Néhány órával később, délután egy óra körül pedig a Fuengirola közelében fekvő Marbella település központjában történt hasonló robbantás, de itt nem voltak sebesültek.

A merényletek beárnyékolták az Európai Unió csúcsértekezletét, amely pénteken nyílt meg az andalúziai Sevillában - írta a dpa.