Majomnak hitte és lelőtte a turistát, majd öngyilkos lett a szafarivezető

Tévedésből agyonlőtt egy német turistát, akit babuin-majommal tévesztett össze, majd felismerve tragikus tévedését, öngyilkosságot követett el egy szafarivezető Namíbiában - jelentette a hétvégén a The Namibian című napilap.

A dráma első áldozata, Wilfried Vogel kedden érkezett feleségével együtt Namíbiába. A házaspár a fővárostól, Windhoektől 60 kilométerre lévő Oropoko erdei szállodában szállt meg - közölte a lappal Dieter Duxmann, a német nagykövetség munkatársa.

Vogel estefelé egyedül indult sétára a szálloda környékén, s nem volt tudomása arról, hogy Ludwig Hoss szafarivezető egy szállodai alkalmazottal együtt ugyanakkor felkerekedett, hogy elkergesse a táplálékot keresve szüntelenül a környéken kóborló babuin majmokat.

A 68 éves Hoss mozgást észlelt a közeli bozótosban, s abban a hitben, hogy a majmok egyike matat ott, odalőtt - közölte a lappal a rendőrség szóvivője. Hoss társa vette észre, hogy az áldozat a német turista. Tudomást szerezve tévedéséről, a szafarikalauz a szomszédos farmra hajtott kocsijával és ott öngyilkos lett.

A német nagykövetség azonnal két tisztviselőjét küldte a helyszínre, hogy kivizsgálják a tragédia körülményeit - jelentette az AFP.